Despre noi

Comitetul National Roman al CIGRE (CNR-CIGRE) este o asociatie  profesionala, nonprofit, cu personalitate juridica.

CNR-CIGRE  este afiliat la Consiliul International al Marilor Retele Electrice –  CIGRE (Conseil International des Grands Réseaux Électriques), cu sediul la Paris, denumit CIGRE Paris.

Asociaţia CNR – CIGRE, pe care o reprezentam, are caracter tehnico- ştiinţific si este o componentă a societăţii civile, fiind independentă, nonguvernamentală, cu caracter apolitic si fară scop lucrativ, conform actului constitutiv. De asemenea, activitatile Asociatiei si subiectele abordate acopera productia, transportul, distributia, stocarea si utilizarea energiei electrice, dar si aspecte ce tin de piata de energie.

CNR-CIGRE este unul dintre cele mai apreciate Comitete Nationale avand o activitate la nivel inalt in toate structurile CIGRE, inclusiv SEERC (South East Europe Regional CIGRE) si avand reprezentanti in aproape toate Comitetele de Studii si in multe grupuri de lucru. In Romania CNR-CIGRE organizeaza mese rotunde precum si 2 conferinte internationale RSEEC – Regional South East European Conference (6 editii pana in 2022) si CMDM – Condition Monitoring, Diagnosis and Maintenance (7 editii pana in 2023). Evenimentele cele mai recente pot fi vizualizate in categoria Evenimente a website-ului.

Cum poti deveni membru al Asociatiei CNR-CIGRE (click pentru detalii)

Fisa inscriere membri individuali (Persoane fizice)
Fisa inscriere membri colectivi 1 (Firme)
Fisa inscriere membri colectivi 2 (Universitati)

Valorile cotizatiilor anuale le regasiti in sectiunea Membership a site-ului.

In Romania, Asociatia CNR – CIGRE are in prezent 175 membri individuali (persoane fizice, dintre care 60 de tineri in programul Next Generation Network si 40 de doamne in programul Women in Energy) şi 35 de membri colectivi (persoane juridice) din randul companiilor din industria energetica si din randul Universitatilor de profil din Romania.

Inscrierea ca membru CIGRE ofera o gama larga de beneficii pentru cresterea expertizei în domeniu, cresterea competentelor profesionale si rezolvarea problemelor tehnice prin participarea in grupele de lucru si evenimentele CIGRE. Participarea poate implica poziții oficiale în cadrul programului global de cunoaștere și accesul la o gamă de instrumente online colaborative utilizate de comunitatea CIGRE.