Automobile electrice

În momentul de faţă suntem cu toţii conştienţi că resursele planetei noastre sunt limitate şi nu se pot apropia decât de final, iar petrolul este una dintre acestea.

Alternativa care poate salva aceasta resursă este transportul cu ajutorul automobilelor electrice. Tehnologia este deja implementată pe diferite noi modele de majoritatea marilor constructori de automobile care au realizat că acesta este viitorul inevitabil al industriei auto.

Beneficiile acestor automobile sunt incontestabile:

-   Zero emisii de CO2 ;

-   Costuri de transport reduse comparativ cu automobilul clasic cu combustie internă;

-   Confort sporit la condus, având cuplu de la turaţie zero;

-   Confort acustic, sigurele zgomote fiind doar cele produse de anvelope;

-   Zgomot şi poluare redusă în marile aglomeraţii urbane, unde sunt cele mai multe automobile;

-   Până la urmă prelungim viaţa noastră, a copiilor noştri şi chiar a planetei pe care trăim.

La noi în ţară fenomenul este la inceput, iar infrastructura de alimentare a unor astfel de automobile este la faza de concept.

CIGRE doreşte să experimenteze şi saă promoveze acest fenomen prin achiziţia unui automobil în totalitate electric şi cu această ocazie să ajute la dezvoltarea infrastructurii de alimentare pentru astfel de automobile. Pe parcursul incursiunii noastre cu automobilul electric vă vom prezenta avantajele şi dezavantajele utilizării unui astfel de mijloc de transport în viata cotidiana şi vom ajuta la integrarea infrastructurii de alimentare în peisajul actual.

De asemenea, prin intermediul site-ului www.cigre.org.ro vă vom ţine la “curent” cu noutăţile tehnice la fel ca şi pe masinuţa electrică la încărcat.

Contract de sponsorizare CIGRE - Automobile electrice

 

 

2.jpg