MEMBRI

Conducerea CNR - CIGRE

 

Dr.ing. DIACONU Ciprian Gheorghe
Presedinte
Tel :+40 21 303 57 12
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Interviu Final Dl. DIACONU Ciprian

Dr. ing. MOLDOVEANU Constantin
Vicepresedinte
Tel : +40 21 318 42 29
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Interviu Dl. MOLDOVEANU Constantin

Dr. ing. HATEGAN Ioan Dorin
Secretar
Tel : +40 21 303 59 56
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Nota Transelectrica pentru Dl. Ioan Hategan

Istoric al Conducerii CNR - Cigre

Primul Presedinte al CNR CIGRE a fost ing. Constantin Busila, si a deținut aceasta funcție in perioada 1926 – 1939.

In anul 1939 CNR – CIGRE si-a intrerupt activitatea din cauza razboiului pana in anul 1948 cand incepe din nou activitatea sub presedenția profesorului Constantin Budeanu.

Profesorul Budeanu a fost Presedintele CNR CIGRE in perioada 1948 – 1958.

In perioada 1958 – 1962 ing. Calin Mihaileanu a fost Secretar la CNR CIGRE.

Din 1960 pana in anul 1972 Adrian Georgescu a fost Presedintele CNR CIGRE, ca reprezentant al MEE.

Din anul 1962 pana la intreruperea legaturii cu Asociația CIGRE, ISPE a avut sarcina din partea MEE sa asigure secretariatul CIGRE, secretar fiind domnul ing. Liviu Groza in perioada 1962 – 1974.

Din 1976 ing. Dumitru Popescu a devenit Presedintele CNR CIGRE pana in anul 1988 cand comitetul si-a incetat activitatea din cauza ca nu s-au achitat cotizațiile conform cu obligațiile statutare.

O intrerupere a activitații CNR-Cigre a avut loc intre 1988-1990, impusa de limitari severe economice si politice puse in aplicare in ultimii ani de existența a regimului comunist.

CNR a fost recreat in 1991, cu o noua structura care sa corespunda cadrului democratic rezultat in urma revoluţiei din 1989 şi participarea romaneasca la CIGRE a fost reluata in 1992 cu Sesiunea 34.

In anul 1991 si-a inceput din nou activitatea CNR CIGRE, dr. ing. Calin Mihaileanu fiind ales Presedinte. Astfel, Calin Mihaileanu a fost Presedinte in perioada 1991 – 2000.

In perioada 2000 – 2010 Presedinte a fost Prof. dr. ing. Dorin Cristescu.

In perioada 1996 – 2010 Secretatul CNR CIGRE a fost ing. Dr. Ing. Sorin Pispiris.

Astazi activitatea CNR este susţinuta de catre Asociaţia Comitetul Naţional Roman al CIGRE fondata in 2006.Membrii fondatori au fost: Prof.dr.ing. Dorin Cristescu primul presedinte al Asociatiei, dr. Ing. Constantin Moldoveanu, ing. Constantin Radu, dr.ing. Ion Viziteu, Dr. Ing. Stelian Gal, dr. Ing. Traian Fagaraşan, dr. Ing. Ilie Ardelean, dr. Ing. Nicolae Chiosa, dr. Ing. Ciprian Diaconu, dr. Ing. Gheorghe Balan, dr. Ing. Florin Balaşiu, prof. dr. ing. Sorin Coatu, dr. Ing. Jean Constantinescu, Prof. dr. Ing. Mircea Eremia, Prof. Dr. Ing. Gheorghe Ştefan, Prof. Dr. Ing. Ion Lungu, Prof. dr. Ing. Petru Notingher, ing. Mihail Nestor , dr. Ing. Anca Popescu, ing.Vasile Ştefanescu Zacheu, dr. Ing. Dan Zlatanovoci, dr. ing. Sorin Pispiris, ing. Ion Nedelcu, dr. ing. Calin Mihaileanu.

Din anul 2010 Presedinte la CNRE CIGRE a fost ales dr. ing. Ciprian Diaconu, de la CNTEE Transelectrica SA, Vicepresedinte dr. ing. Constantin Moldoveanu de la SC Nova Industrial SA, iar secretar dr. ing. Ioan Hațegan, de la CNTEE Transelectrica SA.

Nota Transelectrica pentru Dl. Ioan Hategan:

"După 40 de ani de carieră și excelență în domeniul energetic din România și 12 ani de activitate neîntreruptă în Companie, domnul Ioan Dorin Hațegan, în ultimii ani Director al Direcţiei Tehnice, Eficienţă Energetică şi Tehnologii Noi în cadrul CNTEE Transelectrica SA, se pensionează, lăsându-ne o solidă moștenire profesională.

Cu toții am avut nevoie de mentori la începutul carierei, iar domnul Hațegan este cu adevărat unul pentru mulți profesioniști din sectorul energetic. Îi suntem recunoscători pentru contribuția dumnealui la dezvoltarea a tot ceea înseamnă valorile Transelectrica. Îi mulțumim pe această cale pentru toate reușitele incontestabile în domeniul energetic, cât și pentru mințile pe care le-a îndrumat și pentru potențialul pe care a știut mereu să îl descopere în oameni”, transmite Cătălin Nițu, Președintele Directoratului Transelectrica.

Domnul Hațegan va continua să fie aproape de Companie, prin intermediul conferințelor de profil pe care le organizează alături de asociații de specialitate de renume mondial, dar şi prin activitatea științifica pe care o desfășoară în domeniul energiei.

De-a lungul celor patru decenii petrecute în domeniul energetic, domnul Haţegan a reuşit să strângă alături oameni pasionaţi, pe care i-a ajutat să își descopere calea şi să devină adevărați profesionişti. Pentru tinerii care vin din urmă are un singur sfat: „Să continue să învețe în fiecare zi”.