CIGRE PARIS

Istoric

1921 Are loc la Paris prima Conferinta Internationala a Marilor Retele Electrice. In continuare conferintele au loc la fiecare 2 ani.

1931 Se infiinteaza Asociatia cu numele Conferinta Internationala a Marilor Retele Electrice, cu sediul la Paris si incepe editarea revistei ELECTRA.

1947 Activitatea se reorganizeaza in 16 Comitete de Studi (CS), numerotate de la 1-16. CS se intrunesc anual.

1966 Se modifica structura in 15 Comitete de Studii: grupa 1 de echipamente electrice si materiale electroizolante cu 5 CS, grupa 2 de cabluri, linii si posturi electrice cu 3 CS si grupa 3 de retele electrice cu 7 CS.

1981 Incep sa se organizeze Simpozioane tematice in diverse tari. Primul a avut loc in Suedia cu tema Linii de transport si mediul.

1986 Incep sa se organizeze Reuniuni Regionale. Prima reuniune a avut loc in Brazilia, pentru America de Sud

2004 Asociatia isi schimba numele in Consiliul International al Marilor Retele Electrice si se modifica structura Comitetelor de Studii: Grupa A de echipamente electrice primare cu 3 CS, grupa B de echipamente electrice secundare cu 5 CS, grupa C de retele electrice cu 6 CS, grupa D de materiale - tehnologii noi si sisteme informatice - telecomunicatii cu 2 CS ( in total 16 CS).